Release Finans
Uppstickare som gör affärer enklare och snabbare

Release Finans är en uppstickare inom leverantörsleasing. Företaget, med huvudkontor i Umeå, har sedan starten 2014 utmanat de stora finansbolagen i branschen.

– Vi såg ett behov på marknaden av en mindre, modernare och mer snabbfotad aktör. Och vår analys stämde, våra tjänster är mycket efterfrågade, berättar Eric Åström, vd.

Leverantörsleasing innebär att ditt företag hyr utrustning av din återförsäljare, som är samarbetspartner till Release Finans, istället för att köpa den. Release Finans köper utrustningen av återförsäljaren och upprättar ett hyresavtal med dig.

– Den stora fördelen med att hyra är att det frigör kapital till annat i företaget, enkelt att budgetera. Det är också enkelt att uppgradera, lägga till eller byta utrustning under hyresperioden.

Release Finans är verksamma inom flera områden, däribland IT, kontor, automater och teknik för industrin och bilverkstäder.

– Vi jobbar med flödesaffärer, det vill säga vi gör många små affärer som vi sköter så effektivt som möjligt. Att vi jobbar med många mindre avtal innebär att vi har stor riskspridning.

När Eric Åström och övriga grundare, bland annat styrelseordförande Anders Åström, startade bolaget 2014, hade några av personerna arbetat nästan 30 år tillsammans i branschen.

– Vår långa erfarenhet har gett oss många lärdomar som vi har stor nytta av, vi vet vilka fallgropar som finns och vad kunderna vill ha. Leverantörsleasing är en konservativ bransch, vilket öppnat upp för oss. Vi kan erbjuda en personligare och högre servicenivå än de stora drakarna. Vi är snabbfotade, flexibla och alltid tillgängliga.

Release Finans mission är att göra affärer enklare, snabbare och roligare. Och ett viktigt verktyg för att lyckas är den senaste IT-tekniken. Företaget har lagt ner mycket jobb på att utveckla sina webblösningar för att göra dem så användarvänliga och kvicka som möjligt. Nu kommer också deras tjänster via mobilen.

Företaget har i dag 30 anställda och Fort Knox som huvudägare.

– Allt har gått enligt plan hittills. Nu ska vi fortsätta utvecklas så vi blir en av de ledande i vår nisch. Skapa ännu smartare IT-lösningar och höja vår servicenivå ytterligare. Fort Knox engagemang innebär en finansiell trygghet och det är också väldigt kunniga och engagerade människor att jobba med.

Eric Åström, VD Release finans

Telefon: +46 (0)90-202 50 50   |   Besöksadress: Västra kyrkogatan 1A   |   Mail: Hej@fort-knox.se   |   Postadress: Box 489, 901 09 Umeå   |   Hur vi behandlar dina personuppgifter